torstai 13. tammikuuta 2011

Muutto ja muutama muutos

No niin. Kun on kerran pikku hiljaa saatu muuttotouhut pykälään, niin kaiketi pitää jotain kommentoidakin. Hämmästyttävän muuttokohde-eliminointiprosessin jälkeen päädyimme lokakuussa 2010 hakemaan asuntoja Hämeenlinnasta ja Lahdesta. Molemmat kaupungit sijoittuvat suhtalaisen kätevästi pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, mutta eivät ole loputtomien taivalten päässä keskeisimmistä lokaatioista Savoborgin tapaan.

Hyväksyimme ensimmäisen tarjotun asunnon, eikä sen jälkeen ole uusia kuulunut. Sika säkissä -periaatteellahan asuntoon lopulta muutimme. Olimme hakeneet kolmiota, koska kolmannesta huoneesta olisi voinut tehdä työhuoneen. Meille tarjottu kaksio oli kuitenkin tilava ja peruskorjattu 2010. Itse asiassa remontti valmistui muutamaa päivää ennen muuttopäivää. Paljoa emme asunnosta tienneet, vain että siellä on sinistä sävyä, sauna ja pyökkipintaa. Go figure. Ja että se on rivitalossa.

Kyllähän te tiedätte, millaista muuttaminen on, joten ei mennä pakkailemisiin ja sen semmoisiin (eri henkilöiden master packager -kyvyillä saatiin tavarat pakattua 20 % normaalia pienempään tilaan). Muuttopäivänä näimme tilat ensimmäisen kerran ja koimme muutaman yllätyksen. Ensinnäkin asumme rivitalossa, mutta toisessa kerroksessa. Rakennus on rinteessä niin, että sekä ylä- että alakerrassa on sisäänkäynti suoraan maantasolle. Toisekseen kämppä oli vielä tilavampi kuin kuvittelimmekaan, ja kaikki oli tosiaan uutta. Hyvä sika tuli ostettua: ei sille ehkä ole tammenterhoja syötetty, mutta luomuksi osoittautui.

Kalusteita saatiin vanhemmilta, Kirsikan porukat olivat luvanneet vanhat sohvat pääkaupunkiseudun kakkosasunnostaan ja omilta vanhemmiltani saimme sängyn. Kirsikka nouti vanhempiensa kanssa Ikeasta kirjahyllyt ihan vastikään, eli pitkään meillä oli pahvilaatikkosisustus. Nykyään tuntuu olevan vaikeaa löytää kirjahyllyjä "normaaleista" huonekaluliikkeistä, on vain kaiken maailman vitriinejä ja TV-hyllystöjä ja sen semmoisia.

Nyt on kirjat hyllyssä ja kalusteet paikallaan. Alkaa näyttää kodilta, vielä taulut seinään, niin ollaan jo aika pitkällä.

Se muutosta. Muuttamiseen liittyy kuitenkin myös muita asioita, sehän on kuin uuden elämän aloittamista. Meillä elintapamuutoksiin kuuluu muutama pieni seikka, esimerkiksi eilen vaihdoin nastarenkaat polkupyöriin. Olen moista suunnitellut jo pitkään, mutta en ole vain saanut aikaiseksi. Kovin monia muita muutoksia ei kuitenkaan ole vielä tehty, mutta eiköhän tässä pikku hiljaa ole syytä alkaa kehitellä uusia kuvioita. Tuskin kuitenkaan sitä tangoa, rumbaa, salsaa ja cha cha cha jne.

1 kommentti:

  1. Kirjahyllyt ovat katoava luonnonvara. Täytyy pitää omistaan kiinni, ettei tarvitse jonain päivänä pinota kirjoja seinänvieruksiin kasoiksi.

    VastaaPoista