torstai 19. kesäkuuta 2014

Kameralaukku, välipäivitys

Laukun valmistus etenee vauhdikkaasti. Kovien työrupeamien välissä on ollut hiljaisia päiviä ja aina on sadeillat aikaa käsitöille.
Sivutaskun reunat on kiillotettu ja kiinnitysreiät merkitty ja tehty laukun etukappaleeseen. Laukkuun on hakattu yhteensä 20 urospuolista ja seitsemän naaraspuolista nepparia. Naskalissa olevalla nahkapalalla on kaksi tehtävää: pala suojaa laukkua naskalin metalliosalta ja toisaalta varmistaa, että salmiakinmuotoinen naskali on oikeassa kulmassa.

Olkahihnan kiinnityslenkit ja laukun sivukappaleen taakse kiinnitettävät vahvikkeet odottavat omaa vuoroaan. Vahvikkeiden alle lisäsin myös farkkua lisäämään liitoksen joustavuutta.

Laukun sivukappaleen liimaus käynnissä. Liimaan sivukappaletta osa kerrallaan, niin kulmien taivutuksesta johtuvat jännitykset eivät revi saumoja auki. Asensin sivutaskun vasta kun olin liimannut sivukappaleen kiinni yläosastaan, mikä hankaloitti taskun asennusta. Varsinkin pellavavuori oli asennuksen aikana tiellä. Ongelmat vähenevät, kunhan saan sivukappaleen alanurkan taitettua. Kohta työn vaikein osuus onkin ohi.

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Tarkkaan suunniteltu on puoliksi tehty. Sinun täytyy sitten muistaa huolehtia myös laukusta, ei pelkästään kamerasta, ettei vorot vie.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika tarkkaan suunnittelinkin työvaiheet ja työjärjestyksen, mutta uusissa aluevaltauksissa tulee aina vastaan ylläreitä ;). Eihän sitä muuten opi.

      Onneksi tuollainen isokokoinen olkalaukku kulkee yleensä kuin liimattuna mukana, eikä sitä jätä lojumaan mihinkään.

      Poista