tiistai 27. tammikuuta 2015

Kankainen kameralaukku

Jouluna olisi ollut käyttöä toiselle pehmeälle kameralaukulle, jonka olisi voinut tunkea reppuun matkan ajaksi. Väkersin sellaisen. Runko-osan valmistin ompelemalla vaahtomuovisen makuualustan kappaleita trikootaskuihin. Päällinen on palalaarista ostettua villakangasta, välissä on vielä vahakangasta kosteussuojana. Lisäksi rakennetta on vahvistettu rungon ali hihnan kiinnikkeisiin kulkevalla farkkukaistaleella, joka siis käytännössä kannattelee laukun painoa. Yksityiskohdat ovat parkkinahkaa.

Monta virhettä tein tämän projektin aikana, eikä jälki ole mitenkään erityisen kaunista. Aina löytyi kuitenkin vaihtoehtoinen ratkaisu.

Oli myös hauska huomata, että laukku on kooltaan lähes täsmälleen sama kuin ensimmäinen tekemäni nahkalaukku.

Parit kuvat:

Lakkua pitää ehkä vielä modata hieman niin, ettei vesi pääse sivusta sisään. Uutta hihnaa en tehnyt, koska voin aivan yhtä hyvin käyttää edellisten laukkujen hihnoja.


Sisus ei ole kaunis, mutta toimiva ja tilava se on. Tarranauhanpätkät ovat tekovaiheessa hylätyn rakenneratkaisun jäljiltä, välikkeessä on edelleen tarratkiinnitys.

2 kommenttia:

  1. Pitäisköhän vilauttaa teidän laukkupajalle väsäämääni ohjetta siitä, miten vanhat farkut leikellään laukun kappaleiksi? :D

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti! Pitäisi ehkä keksiä jokin muu aihe välillä, laukkuja tuppaa jo olemaan. Vaikka onhan tässä välissä tehty tuppea, nahkaista hiesintä ja sen sellaista.

    VastaaPoista