keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Voihan kaurattomat kauralastut

Tapahtuipa eilispäivänä hupaisa sattumus.

Kello lähestyi yhdeksää, ja teki mieli jotain makeaa. Kotona ei kuitenkaan ollut mitään valmista, joten päätin tehdä kauralastuja, eihän niissä kestä kuin 15-20 minuuttia. Aloitin tyypilliseen tapaan sulattamalla voita, ja aloin lappaa muita aineksia voin joukkoon. Kävi kuitenkin niin, että olin männä viikolla käyttänyt viimeisetkin kaurahiutaleet sämpylätaikinaan.

Myöhäistähän siinä oli itkeskellä, kun kakat oli jo housussa. The Untouchables (A Desilu production!) odotti, eikä hommaa voinut keskenkään jättää. Sovelsin sitten ohjetta, en edes jaksanut etsiä korvaavaa pikkuleipäreseptiä. Tässä suunnilleen ohje:

Kaurattomat kauralastut

50 g voita
n. 2 desiä vehnäjauhetta (sellainen löysähkö pikkuleipätaikina tulee)
1 "iso" muna (aina englanninkielisissä ohjeissa pitää käyttää isoja munia)
1 desi sokeria (1/3 fariinisokeria)
puolisen desiä mantelimurskaa
puolisen desiä rusinoita (olisi ehkä pitänyt laittaa enemmän)
Leivinjauhetta kuuluisi ehkä se teelusikallinen, mutta vaikka unohdinkin leipäjauhetta laittaa, niin hyviä tuli.

Laita uuni lämpiämään (175 astetta oli ehkä vähän liian viileä) Sulata voi, rompsauta muu kama pönttöön ja sekoita pikaisesti turhia vaivaamatta. Lässäyttele taikinasta läjiä uunipellille. Paista keskitasolla noin vartti tai jotain, kunhan et polta niitä. Anna jäähtyä, ritilän päällä olis varmaan paras.

Epäkauralastuista tuli pehmoisia ja hyvänmakuisia, vähän vaaleita pinnasta. Että sellaista kauraa!

3 kommenttia:

  1. "Kotona ei kuitenkaan ollut mitään valmista." Hupsujahan sinä puhut, pakkasessa olis ollu itse tekemiäsi biscotteja, minun omena-karpalokeksejä ja vielä pari pullaakin. Taisi vaan tehdä kautalastua mieli. ;)

    VastaaPoista
  2. Aina yhtä hieno fiilis, kun huomaa aloittaneensa leivontapuuhat, muttei olekaan tarvittavia aineita. Nimim. 'Banaani on ihan hyvä kananmunan korvike'

    VastaaPoista
  3. Ja kas, kuinka ollakaan, aloin leipoa suklaapikkuleipiä vain huomatakseni että suklaa jäi kauppaan.

    VastaaPoista