lauantai 17. joulukuuta 2011

Letut on hyvejä

Moni varmasti on samaa mieltä kanssani siitä, että letut ovat mitä maukkain keksintö. Ostin taannoin Lahden Maustemestasta kikhernejauhoa mantelikeksejä varten. Keksit olivat OK, mutta ensi kerralla pienennän kikhernejauhon osuutta huomattavasti. Tänään käytin kikhernejauhoja lettuihin, vähän intialaisten chila/cheela/chilla/whateva-lettujen tyyliin.

Taikinaan tuli about 2 desiä maitoa, 2 desiä vettä, 3,5 desiä vehnäjauhoja ja 1 desi kikhernejauhoa ja jonkin verran juustokuminaa. Toisin sanoen tein aika paksun taikinan, osin siksi, etten käyttänyt kananmunaa. Saattoi olla turha varotoimenpide, koska kikherneitä käytetään konanmurvikkeina. Taikinasta tuli neljä isoa, about puolen sentin paksuista lätykkää. Paistelin vielä mählämihenkisen kasvis-herkkusienitäytteen. Vähän juustoa ja kotikutoista jugurttia väliin.

Herkullista tavaraa, sanoisin. Kikhernejauhoja voisi laittaa vähän isomman osuuden, ainakin jos tekee yhtä voimakkaanmakuisen täytteen kuin minä. Kovin paljoa rasvaa ne eivät vaadi non-stick-pannulla, itse käytin turhan paljon oliiviöljyä. Itse asiassa kaunein lätty tuli ilman mitään rasvaa. Valmistusaika oli about 1/2 tuntia täyte mukaanlukien, plus about 5 minuuttia taikinan väsäämiseen. Isohko annos kahdelle. Suosittelen kokeilemaan, letut ovat erinomainen vaihtoehto tortilloille. Kannattaa kuitenkin huomata, että kikherneet ovat "huonosti sulavia" samaan tapaan kuin pavut, herneet ja chili, eli saattavat aiheuttaa "turvotusta". Parempi sekin kuin että ruoansulatuskanavassa liikkuu keltainen nuoli.

2 kommenttia:

  1. kuulostaa hyvältä, mutta myöhemmin ruokailun jälkeen voi kuulostaa "pahalta"

    VastaaPoista
  2. No, pääasiahan oli, että ruokailun jälkeen ei kuitenkaan nautittu Sakari Topeliuksen runoilemasta ja Otto Kotilaisen sovittamasta suomalaisesta joulunajan melankoliasta.

    VastaaPoista