lauantai 31. joulukuuta 2011

Uusivuosi!

Mitä tehdä kinkunjämillä? Kinkkupiirakkaa!

Pakkasessa on hyvä satsi kinkkupiirakkaa. Korvasin osan kinkkupiirakan pohjan voista jogurtilla, täytteessä jykrytti toimii myös yhtä hyvin kuin viili tai kerma. Uskoni kananmunaan on heikentynyt huomattavasti viimeisen vuoden aikana, mutta on sillä edelleen käyttönsä, esimerkiksi kinkkupiirakan täytteessä.

Nyt liedellä kiehuu hernekeitto, hapanleipä pitäisi vielä leipoa ja paistaa. Arkisapuskat ovat tässä taloudessa usein niitä todellisia "oman sakin" juhlaruokia. Siinä missä monessa taloudessa laitetaan jotain spesiaalia, meillä herkutellaan erityisesti uunimakkaralla tai jauhelihamakaronilaatikolla. Kaipa ne ovat sellaista lohdutusruokaa tai muuten vain soul foodia.

Olipahan tyhjänpäiväinen päivitys. Ehkä olisi pitänyt lähteä Savonlinnaan, eikä lupautua tekemään töitä uutenavuotena.

4 kommenttia:

  1. Ei ole tyhjänpäivästä mikään ruoka(päivitys) varsinkaan, jos on kyse sieluakin hellivästä ruoasta. Arjen herkut onkin ihan parhaita. Hernari ja makaronilaatiko rok rok... Eilen tuli jälkimmäistä ihan ikävä, kun käytävässä tuoksahti epäilyttävästi sellaiselle. :) Uusiavuosia ja rentouttavia sellaisia teidänkin ruokakuningaskuntaanne, työntäyteisyydestä huolimati.

    VastaaPoista
  2. No, eipä ollut täälläkään kovin sisältötäytteinen uusivuosi. Minä ainakin kävin jo puoliltaöin sänkyyn kuuntelemaan rakettien ropinaa, kun muut lähtivät Hauenmiekkaan paljuilemaan. Tai ehkäpä olisin jaksanut innostua jos olisi ollut harvinaisia vieraita ;)

    VastaaPoista
  3. Itse en ole koskaan ollut joulukinkun ystävä. Sittemmin keksin, että jos kinkun pilkkoo riittävän pieneksi, sehän on jauhelihaa! Tortillat ovatkin olleet oma ratkaisuni todisteiden hävittämisessä.

    VastaaPoista
  4. Mitä tehdä kiljunjämillä? Kiljupiirakkaa! Raaps raaps. Eikun kinkkupiirakkaa. :)

    VastaaPoista